Ahir mentre feia el cafè un conegut que es
dedica a una feina que ha titllat de “nutri coach” m’explicava el problema de
la nutrició actual amb un breu “La gent menja el doble que els seus
avantpassats i treballa la meitat, així que tu mateix”, suposo que deu tenir
bona part de raó en el seu mega descobriment, amb tot, un no pot més que
preguntar-se si el problema és tan senzill perquè setze ous el personal no fa
més esforços o directament menja menys, però suposo que deu haver-hi una
explicació plenament justificada i estudiada per qualsevol d’aquelles
universitats americanes que deu concloure que la psicologia humana és massa
complicada per moure’s de forma tan binària, i així forces tipus poden anar
fent-se d’or amb dietes, dietetes i altres merdes, que tot el pes que fan
perdre prové del pes que es perd a la cartera al passar per caixa… el tipus
animat em deia “En un món on podem triar, pots creure que no es triarà el més
sa, es triarà allò que ens vingui de gust, tothom creu que hi haurà temps per
cremar-ho, per recuperar… però no t’enganyis un cop rens un camí no el pot
redreçar… eis, i no em queixo que de golafres és del que vivim, jo i tota la
resta, de fer creure que el canvi és possible, de fer creure que amb petits
retocs una vida obesa passarà a ser sana… tot i que no pots dir la veritat, la
veritat que ens diu que per cada any d’excessos en necessites no menys de un i
mig per recuperar, i que quant en portes alguns al sarró ja no hi ha canvi
possible. Sempre ho explico de la mateixa forma, quan tens un quadre i t’equivoques
en una pinzellada sempre ho pots mirar de retocar, quan les pinzellades
errònies són més que les encertades poc hi pots fer, els retocs no són
suficients, aleshores l’únic que queda es pintar-lo tot de blanc i començar de
nou, i aquest procés encara no el tenim per la mà…”, vaig somriure al veure la
veritable dimensió de la seva invitació diària a croissants a tothom amb qui
esmorza, d’això se’n diu fidelitzar la clientela. M’hi vaig acomiadar tot
agafant el cotxe, qui estava amb mi va mirar sorprès una sabateta que penjava
del retrovisor “I això?” “Va de conya per deixar el mòbil o monedes, fins i tot
alguna targeta… un record del darrer sopar” “Ara els restaurants donen sabatetes?”
“Qui t’ha dit que va ser en un restaurant, i abans que em preguntis amb qui
sopava, igual hauries de plantejar-te a que o qui sopava…” “No has escoltat al
gilipolles aquell, has de vigilar la teva alimentació, que ja et vec fent dieta
de vegans per netejar toxines…” “Vegans?, saps que no tenen gust a res oi?,
surt més a compte mossegar un suro que no pas a un tipus d’aquells, sempre he
cregut que si mai ens donéssim el plaer de menjar a gust, en dos nits només
quedarien vampirs i vegans en aquest món, i a la tercera ja només els vegans,
perquè fins i tot els vampirs prefereixen morir de gana a menjar segons que…”
el meu conegut va somriure, “Això o aprofitar la sang que se’ns ofereix de
forma gratuïta, mentre parlem hi ha moltes noies ovulant…” “Ets un depravat i
ho saps… no t’han dit mai que amb el menjar no s’hi juga?”
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada