A vegades les notícies més petites em provoquen els majors sotracs, llegia fa uns dies al diari que s'estava fent una ponència en com educar en el valors, i rellegint la notícia, parlava de valors com: pau, igualtat i justícia social, Deu ni do, bé els vampirs no podem tenir descendència o almenys no de forma natural, ummm, trencant un altre tabú, us podria dir que si que podem, però no ho hauríem de fer, com diuen els savis, cap pare, hauria de sobreviure als seus fills. Amb tot, he educat moltes vegades, i quasi sempre que he tingut la oportunitat he ensenyat els valors contraris als que ara semblaria ser que estan de moda, tot i que com tot, suposo que la propera temporada aquests principis ja seran uns altres.... però si els analitzem individualment... pau: "
La palabra paz deriva del latín pax. Es generalmente definida, en sentido positivo, como un estado de tranquilidad o quietud, y en sentido negativo como ausencia de inquietud, violencia o guerra." Possiblement sigui un bon valor, però inútil en un entorn on precisament el que nega és el que regna, en un mon de violència i en guerra, el valor de la pua no és més que un intent de sotmetre a la gent a un estat de control, perquè si tan valorem la pau, perquè es declaren tantes guerres??, jo sóc força més partidari de les ensenyances tradicionals "si vis pacem para bellum", i així ho he ensenyat i us puc assegurar que massa malament no els hi ha anat. El següent valor seria igualtat.... si partim que tots som diferents, i com tothom diu, no hi ha dos persones iguals, a que porta parlar d'igualtat, o som iguals en? drets? obligacions?, i finalment qui marca en que som iguals...., tant d'interès per la igualtat porta al final a una persecució i engació dels que són diferents, i possiblement no cal que us recordi (o potser si), que el primer simi que va baixar dels arbres per caminar dret, era diferents als seus ancestres... si hagués aplicat el concepte d'igualtat, possiblement la gran majoria de vosaltres encara estaria menjant plàtans i caçant puces a algun company poc polit, jo sempre he considerat més important la evolució i la diferenciació, cadascú és com és, i mai es pot amagar sota el paraigües d'una suposada homgeneïtzació, la individualitat del individu es inherent al mateix, i negar-la és negar-se com a unitat. I finalment el que em fa més gràcia, la justícia social.... "
La justicia social comprende el conjunto de decisiones, normas y principios considerados razonables de acuerdo al tipo de organización de la sociedad en general, o en su caso, de acuerdo a un colectivo social determinado. Comprende por tanto el tipo de objetivos colectivos que deben ser perseguidos, defendidos y sostenidos y el tipo de relaciones sociales consideradas admisibles o deseables, de tal manera que describan un estándar de justicia legítimo. Un estándar de justicia sería aquello que se considera más razonable para una situación dada. Razonable significa que determinada acción es defendible ante los demás con independencia de sus intereses u opiniones personales, esto es, desde una perspectiva imparcial; así, para justificar algo hay que dar razones convincentes que los demás puedan compartir y comprender.
Es también un término utilizado para referirse a las condiciones necesarias para que se desarrolle una sociedad relativamente igualitaria en términos económicos. Comprende el conjunto de decisiones, normas y principios considerados razonables para garantizar condiciones de trabajo y de vida decentes para toda la población. Alejandro Korn sostiene que la justicia social es un ideal que solo puede definirse a partir del hecho concreto de la injusticia social.[1] Algunos estudiosos,[2] sostienen que el concepto «justicia social» se corresponde con la «justicia distributiva» de Aristóteles, en tanto que la noción de «justicia conmutativa» del estagirita, corresponde a la idea clásica de justicia, en la sociedades modernas.
Algunos de los temas que interesan a la justicia social y a las políticas socio-económicas son la igualdad social, la igualdad de oportunidades, el estado del bienestar, la cuestión de la pobreza, la distribución de la renta, los derechos laborales, etc."
Què us puc dir..... buff, bufff, m'ho poseu tant a huevo, que deixaré per demà els comentaris, i aquesta nit, si no sou cap de les afortunades o afortunats que tingueu la companyia d'un vampir hi podeu pensar... Això si, penseu en pau i en igualtat, que ningú pensi més que l'altre, no sigui que perdem aquests valors, que us han portat on esteu, un mon de pau, igualitari i just... com per correr-se de gust vaja.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada